0 %
(0 hodnocení)
BrainMax špaldové Bio
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
0 %
(0 hodnocení)
BrainMax špaldové Bio
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

BrainMax Pure Špaldová mouka BIO 1000 g

BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.  
Špaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.
 

Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:

Skvělá alternativa k běžné mouce
Plná vitamínů a minerálů
Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí
Lehce stravitelná
BIO, RAW, VEGAN
Země původu: Holandsko

Možnosti použití špaldové mouky

Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty.
Výborná k pečení chleba či jiného pečiva.

Populární recepty ze špaldové mouky

Avokádovo-špaldové brownies
Složení:

150 g špaldové mouky
3 vejce
170 g bílého jogurtu
1 avokádo
5 lžic medu
50 ml vody
30g holandského kakaa
Kokosový olej na vymazání formy

Postup:
Nejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.

 

Špaldový chléb
Složení:

3 hrnky špaldové mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička himalájské soli
1 lžička kmínu
2 hrnky vlažné vody

Postup:
Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut

Špaldové bulky
Složení:

160 g špaldové mouky
170 g cottage
1 vejce
2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
Sůl
Hrst dýňových semínek

Postup:
Nejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.
 

Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky

Vysoký obsah vitamínů a minerálů
Špaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.

Zdroj vlákniny
Jelikož špaldová mouka neprošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.

Vhodná k pečení
Špaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.

 

BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: 100% BIO špaldová mouka
Původ: Nizozemsko
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 Kg
Zobrazit více

Parametry

Výrobce BrainMax
Druh špaldové
Bio ano
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky