Popis
České Ghíčko Ghí přepuštěné Máslo 720 ml
České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní.Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.
Ghí podle Ayurvédy:
- snižuje cholesterol,
- posiluje játra,
- obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,
- má omlazující a regenerační účinky,
- vyživuje buňky,
- detoxikuje organismus,
- je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,
- posiluje nervovou soustavu,
- podporuje plodnost,
- posiluje ledviny,
- ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,
- pomáhá při únavě,
- posiluje zrak,
- napomáhá trávení.
Složení:
mléčný tuk min. 99,3 %
Dávkování:
Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.
Balení:
720 ml
Upozornění:
Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.
Parametry
Výrobce | České Ghíčko |
Hmotnost | 1000 g |
Druh | Ghí |
Bio | ano |