88 %
(4 hodnocení)
Zdraví z přírody
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
88 %
(4 hodnocení)
Zdraví z přírody
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Zdraví z přírody Fazole bílá velká 400g

Složení: 100 % bílá fazole velká Balení: 400 g Fazol je rod rostlin z čeledi bobovité. Jsou to byliny s trojčetnými listy a motýlovitými květy, pocházející z tropické Ameriky. Je známo asi 50 druhů. V České republice se nejčastěji pěstuje fazol obecný a fazol šarlatový. Semena fazolu, zvaná fazole, náležejí mezi nejvýznamnější luštěniny. Nejčastěji se vaří nebo melou na mouku, jako zelenina se používají také nezralé fazolové lusky. Fazol obecný (Phaseolus vulgaris) je velmi stará kulturní plodina. Nejstarší nálezy v Mexiku sahají až do doby 5000 let před naším letopočtem. V současnosti je to nejvíce pěstovaný druh fazolu, pěstován je zejména v Africe a tropické Americe. Dalším důležitým druhem je fazol šarlatový (P.coccineus). Oba druhy byly přivezeny do Evropy v 16. století. Léčivé účinky fazolí Díky vysokému obsahu vlákniny podporují fazole látkovou výměnu a upravují činnost střev. V oblastech, kde jsou fazole součástí běžné stravy, umírá méně lidí na infarkt myokardu. Fazole jsou skvělým pomocníkem při správné péči o naši pokožku. Díky kyselině pantotenové a niacinu bude pokožka zdravá a krásná. Doporučují se proto při různých ekzémech, svědění, suché pokožce, kožních alergií a podobně. Osvědčila se ale i při vypadávání vlasů a lupech. Pokud potřebujeme energii, nejlepší jsou sušené fazole. Ty mají navíc terapeutické vlastnosti. Při pravidelné konzumaci fazolí dochází k udržení přijatelné hladiny cholesterolu, slouží také jako prevence proti divertikulóze a karcinomu tlustého střeva a konečníku. Ale ani fazolové lusky nezaostávají. Mají močopudné účinky, tudíž zvyšují funkci ledvin a tím odplavují toxické látky z těla. Dále posilují imunitu a v neposlední řadě také uklidňují nervy. Využití v kuchyni: Bílým fazolím velmi svědčí sladkokyselá úprava – zadělávané fazole nakyselo, fazole na smetaně, bílé fazole s rajčatovou omáčkou nebo protlakem, bílá fazolová polévka. Jako koření s bílými fazolemi velmi ladí tymián a saturejka. Společně s kroupami tvoří základ židovského šouletu (i když je v Čechách obvyklejší kombinace krup s hrachem). Uvařené bílé fazole zpestří zavařené sladkokyselé zeleninové směsi (čalamády). I z bílých fazolí se dělají saláty (viz saláty z bílých fazolí – švýcarský a křenový salát), často je také přidáváme do bramborového salátu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zdraví z přírody
Bio ne
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky