Popis
Authentic Rib Eye steak 40 dní 300 g
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Jihoamerický hovězí rib-eye: jeden z nejchutnějších a nejjemnějších steaků s výrazným mramorovánímJde o jeden z nejpopulárnějších hovězích steaků z minimálně namáhaného svalu. Spolu se svíčkovou patří k nejjemnějším a nejchutnějším masům. Šťavnatý, křehký a intenzivní – zkrátka modla milovníků hovězího steaku. Navíc je jeho příprava velmi snadná - můžete ho grilovat, opékat na pánvi nebo péct v troubě.
PŮVOD MASA
Řez hovězího masa z oblasti mezi podplečím a nízkým roštěncem. Pochází z plemene angus, hereford nebo zebu z Brazílie v Jižní Americe.
Tamní zvířata tráví celý život na pastvě, kde mají volný pohyb a dostatek trávy. Nejsou nijak uměle dokrmována.
GARANT KVALITY
Grilujte na světové úrovni se Steak Ambasadorem Markem Svobodou a jeho výběrem masa z Brazílie, Uruguaye a USA. Tajemství autentických amerických BBQ se naučil při školení Ambasadora US Beef v americkém Denveru. Dnes je u nás šíří jako Executive Chef a vedoucí Gastrostudia Bidfood. Steakové maso nechává zrát min. 40 dní mokrou cestou, tj. v nepropustných vakuových sáčcích. Maso přitom získá intenzivnější chuť a křehčí texturu, ale neztratí tolik váhy jako při suchém zrání.
Upozornění před otevřením
Typickým důsledkem mokrého zrání je silný zápach masa těsně po otevření balení. Žádnou paniku, je to normální. Maso stačí nechat na několik minut odvětrat a získá zpět výraznou červenou barvu i příjemnou masovou vůni.
Tip na přípravu
Alespoň 30 minut před tepelnou úpravou maso vyndejte z obalu a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Maso potřete rostlinným olejem a vložte na rozpálenou suchou pánev, opékejte z každé strany 2-3 minuty (úprava medium rare/ medium). Přendejte z pánve na talíř, osolte, opepřete a nechte cca 5 minut odpočinout pod alobalem nebo druhým talířem.Tipy, jak správně propéct steak, se dočtete na našem blogu.
Parametry
Výrobce | Authentic |