100 %
(1 hodnocení)
Dr. Oetker 20 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky
100 %
(1 hodnocení)
Dr. Oetker 20 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dr. Oetker Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky 20 g

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Extra silná želatina je pevná a na řezu krásně hladká, nerozpadá se.
Příprava vaječné tlačenky, rosolů a aspiků
Množství použité tekutiny: vaječná tlačenka 3-4 polévkové lžíce, aspik a rosoly 0,5l.
Příprava: Obsah sáčku smícháme s odměřeným množstvím studené tekutiny dle použití (vody/nálevu/vývaru) a necháme asi 10 minut nabobnat. Za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do plného rozpuštění želatiny. V případě vaječné tlačenky želatinu okamžitě zamícháme do směsi na tlačenku. U aspiků a rosolů necháme želatinu mírně vychladnout a použijeme dle konkrétního receptu.
Tip: Při přípravě aspiků/rosolů obsah sáčku zalijeme 0,5 l horké vody z rychlovarné konvice (max. 80°C) a mícháme až do úplného rozpuštění želatiny.

TIP NA RECEPT
Velikonoční vaječná tlačenka
Přísady:
1 sklenice sterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (hmotnost 330 g)1 balíček Želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker75 ml nálev po odkapání zeleniny4 ks vejce vařená natvrdo1 ks cibule menší250 ml tatarská omáčka1 zarovnaná KL sůl0,5 KL pepř1 PL ocet
Příprava
1. Na přípravu směsi necháme na sítku dobře odkapat zeleninu. Želatinu necháme podle návodu na obale nabobtnat v nálevu ze zeleniny. Zeleninu společně s vejci a cibulí nakrájíme na velmi malé kousky. Smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme. Přidáme nabobtnalou želatinu a dochutíme octem.
2. Tekutou směs nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladničce minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout.
3. Ztuhlou tlačenku vyklopíme, stáhneme fólii a krájíme. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dr. Oetker
Hmotnost 20 g
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
Zobrazit další nabídky