Popis
Prodejnabylin Quinoa černá 5 kg
Merlík čilský – Quinoa je pseudoobilnina s vysokým obsahem kompletních proteinů, je snadno stravitelná, nenadýmá, má skvělou chuť a je jednoduchá na přípravu. Quinoa, pseudoobilovina s vysokou nutriční hodnotou má původ v Jižní Americe (Andy). Na rozdíl od pšenice nebo rýže nabízí strávníkům vyvážený soubor důležitých aminokyselin, což ji zařazuje mezi neobvykle kompletní potraviny. Představuje také důležitý zdroj vlákniny, fosforu, železa a hořčíku. Neobsahuje lepek a je velmi lehce stravitelná.Čemu prospívá Quinoa černá?
na detoxikaci organismu
zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
pro sportovce, vegetariány a celiaky
při redukčních dietách
doplněk při bolestech hlavy – migrény
jako náhrada nebo doplněk rýže pro přílohy
zdroj kompletních bílkovin
podporuje mozkové funkce – brainfood
bezlepková potravina, velmi výživná, málo kalorická a lehce stravitelná
Příprava: Semínka důkladně properte pod horkou vodou cca 3–5 min. Bude vznikat pěna, kterou odstraňtě a potom připravujte stejně jako klasickou rýži (vařte podobně jako rýži 2 díly vody na 1 díl quinoa) po dobu 15–20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí. K ochucení quinoy použijte jakékoliv koření či zeleninu. Smícháním s ovocem, medem, ořechy a (rostlinným) mlékem vznikne energeticky bohatá a přitom zdravá a chutná forma snídaně.
Země původu: Bolivie
Použití: Na zahuštění polévek, na přípravu pudinku s ovocem, rizota, zapečené se zeleninou nebo jako příloha místo rýže, kuskusu a bulguru.
Nutriční hodnoty ve 100g Energie: 1539 kJ /368 kcal; Tuky: 6.1 g - z toho nasycené 0.71 g;Sacharidy: 57.1 g - z toho cukry 1.34 g; Bílkoviny: 14.1 g; Vláknina: 7 g; Sůl: 0.013 g; Vlhkost 14 g
Alergeny Bez alergenů
Parametry
Výrobce | Prodejna bylin |