99 %
(40 hodnocení)
České Ghíčko 1000 g

Popis

České Ghíčko Ghí 1 l

České Ghí je nejzdravější a nejlahodnější tuk pro vás s máslovo-oříškovou vůní.

Ghí nebo přepuštěné máslo či nejpřesněji přečištěné máslo je produkt pocházející z oblasti indického subkontinentu, a hraje důležitou roli v indické, egyptské i etiopské kuchyni, vyrábí se z kravského másla. Přepuštěné máslo se připravuje pomalým převařováním másla, kdy se odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čistý, průhledný tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200-250 °C) než původní máslo (150-180 °C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Ghí podle Ayurvédy:

- snižuje cholesterol,

- posiluje játra,

- obsahuje protivirové fenolitické antioxidanty,

- má omlazující a regenerační účinky,

- vyživuje buňky,

- detoxikuje organismus,

- je vhodné jako pleťová výživa a tonikum,

- posiluje nervovou soustavu,

- podporuje plodnost,

- posiluje ledviny,

- ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů, vodnaté rýmě a bolestech uší,

- pomáhá při únavě,

- posiluje zrak,

- napomáhá trávení.

Složení:

mléčný tuk min. 99,3 %

Dávkování:

Ghí se uplatní zejména v teplé kuchyni na smažení (při 200-250 °C), vaření, dušení, pečení. Je ideální najíšku, pod dušenou zeleninu atd. Ve studené kuchyni je vhodný k mazání na pečivo nebo stačí každý den lžička pro zdraví. Dále je vhodný zevně na pokožku formou masáží, na popáleniny, poraněná místa, vysušené ruce.

Upozornění:

Ghí je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu. Nemusí se uskladňovat v lednici, stačí v temnu a při teplotě 0-20 °C. Případná změna konzistence není na závadu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce České Ghíčko
Hmotnost 1000 g
Bio ne