Popis
Probio Pohanková mouka Bio 500 g
Pohanková mouka v biokvalitě od českého výrobce. Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni jako běžná mouka. Jako příměs bílé mouky zvýrazňuje chuť pokrmů.Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku pohankovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z pohankové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka je namleta z pohankových krup. Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Neobsahuje lepek jako obiloviny, je tedy ideální variantou pro celiaky. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je právě pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Pohanka*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1428 kJ/337 kcal. Tuky: 2.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.5 g. Sacharidy: 64 g. z toho cukry: 0.5 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0.01 g
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pohanková mouka..
Parametry
Výrobce | Pro-bio |
Množství | 500 g |
Druh | pohankové |
Bezlepkové | ano |
Bio | ano |