Popis
Salvia Paradise Ghí přepuštěné Máslo Bio 1 l
BIO máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobemGhí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.
Hlavní výhodou BIO ghí je bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že BIO ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.
Ghí BIO od Salvia Paradise® je vyráběno tradičním ájurvédským způsobem. Ve střední Evropě známe přepuštěné máslo již několik stovek let. Způsob jeho výroby je však odlišný oproti ájurvédskému. Pravé ájurvédské ghí má příjmnou oříškovo-máslovou chuť a lákavé aroma.
Složení: BIO máselný tuk nejméně 99,3 %
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota
3 682 kJ/879 kcal
Bílkoviny
0 g
Tuky
99,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
62 g
Sacharidy
0 g
- z toho cukr
0 g
Sodík
0 mg
Skladování: V temnu a suchu při teplotě do 20 °C. Upozornění: Změna konzistence zejména při vyšších teplotách není na závadu.
Použití: BIO máslo ghí je vhodné na vaření, smažení i pečení. Pokrmům dodává delikatesní nádech oříškové chuti.
CZ 19387
K výrobě byla použita surovina z kontrolovaného ekologického zemědělství v ČR.
Parametry
Výrobce | Salvia Paradise |